top of page

Benelli Leoncino 500

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία για σύντομη βόλτα με ένα όμορφο μοντέλο της Benelli , το περίφημο Leoncino. Το όνομα του , σημαίνει μικρό λιοντάρι στα ιταλικά , κάτι που φαίνεται στο μικρό φτερό της μηχανής :

Μια όμορφη μοτοσυκλέτα , προβάλλει σαν ένα new age neo retro cafe racer scrambler motard κ πολλές ακόμα λέξεις για Scrabble , το μόνο σίγουρο είναι οτι δείχνει ως κάτι φρέσκο , κάτι διαφορετικό στους μονότονους δρόμους κ μονοπάτια της καθημερινότητας (σας άγγιξε, που έλεγε κ ο αείμνηστος Τζ.Πανούσης)

Σε μια πρώτη ανάβαση, η ποιότητα δεν θα εντυπωσιάσει , δείχνει παρόλαυτα δεμένο με ένα επιβλητικό πιρούνι διαμέτρου 50mm μπροστά με διπλά δισκόφρενα 320mm με ακτινικές 4πίστονες δαγκάνες που φέρουν λογότυπο της Benelli

To σώμα κάθεται όρθια , σε μια άνετη θέση που θυμίζει πολύ motard , το μπροστινό φαίνεται λίγο βαρύ αλλά συνηθίζεται όπως κ ο συμπλέκτης. Αυτό που δε συνηθίζεται εύκολα είναι το ασπρόμαυρο καντράν που είχε μοντέλο πριν το facelift , που διαβάζεται δύσκολα , πολύ δύσκολα , κάτω απο τον έντονο ελλαδικό ήλιο. Πολύ ωραίο το μοτέρ του, που φαίνεται να είναι κ κατάλληλο για Α2 οδηγούς , με ήσυχο ήχο στις χαμηλές κ μέσα στην πόλη μα με την πρώτη γκαζιά , ανοίγει σε ένα βιμπράτο ήχο κατάλληλο για hoonigan mood. Φρένα καλά , πάτημα καλό , βολεύεσαι εύκολα στη σέλα του ενώ δείχνει να τραβά κ τα βλέμματα , για τους ενδιαφερόμενους που αρέσκονται στο σπορ της προβολής (πάντα με κράνος παίδες, στην ανάγκη εκτυπώστε τη φωτογραφία σας πάνω στο κράνος...). Ένα δυο θεματάκια, ίσως θα ήταν λίγο αυτή η βαριά αίσθηση του μπροστινού (δεν αποκλείω να "φιλήθηκε" πιο πριν το μηχανάκι με κάνα κράσπεδο, τοίχο, όχημα, δέντρο, διαστημόπλοιο κλπ) ενώ ο ψεκασμός του έχει μερικούς δισταγμούς στις χαμηλές, σαν να θέλει λίγο το χρόνο του να το σκεφτεί , να μείνει λίγο μόνος του κλπα. Όχι κάτι ενοχλητικό ή deal breaker.

Μου άρεσε το Leoncino , στα 6000Ε είναι μια διαφορετική πρόταση για τη κατηγορία των γυμνών , όμως σκέφτεσαι άμεσα προτάσεις όπως το MT-07. Εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα , αφού το MT-07 δείχνει ως πιο ραφιναρισμένο μηχανάκι , με εκπληκτικό κινητήρα, καλύτερες επιδόσεις κ ότι επισείει το όνομα Yamaha . Τα selling points του Leoncino είναι προφανώς η τιμή του κ το πιο ψαγμένο look που έχει,απο αξιοπιστία ο έμπορος του με προέτρεψε να μπω σε fora για να ψάξω για προβλήματα δείχνοντας εμπιστοσύνη στο μικρό λιοντάρι.

Η επιλογή είναι ξεκάθαρα του υποψήφιου αγοραστή . Το μικρό λιοντάρι γνωρίζει πάντως μεγάλη επιτυχία κ με όπλο της τιμή του κ το στυλ του, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε αρκετές αγορές.

Featured Posts
Ελέγξτε πάλι σύντομα
Μείνετε συντονισμένοι...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page