top of page

Yamaha MT Tour 2018

Στην Ελλάδα , ο ήλιος ακόμη δεν φορολογείται. Αν μπορούσαν, θα τον φορολογούσαν και αυτόν, με ειδικό τέλος έκθεσης / ώρα. Προς το παρόν, απολαμβάνουμε άνευ κόστους. Τέτοια μέρα ήταν εκείνο το Σάββατο, με καλό καιρό και ενδιαφερόμενους , περαστικούς και αγουροξυπνημένους Θεσσαλονικείς να καταφτάνουν προς το προαύλιο χώρο της Δ.Ε.Θ.

Όλα ήταν άψογα (εκτός απο το όνομα του γράφοντα που πήρε μετεγγραφή για Ινδονησία ) , οπότε περνάμε στο ψητό :

Yamaha MT-03

Το 3άρι ανεβαίνει διαρκώς στις προτιμήσεις των αναβατών στις άλλες χώρες, αφού λίγο πολύ τα κάνει όλα χωρίς να ζητά πολλά σε καύσιμο-συντήρηση.

Δικύλινδρο, 320 κυβικών , σε δυναμομέτρηση του Motorcyclist Magazine ο κινητήρας τούτος , έβγαλε 35.1 ίππους στον τροχό , καθόλου άσχημα δεδομένου της φιλικότητας που καλείται να προσδώσει σε αρχάριους νέους αναβάτες.

Καλή θέση οδήγησης με καλές γωνίες για τα πόδια (1.77m) , άνετη θέση οδήγησης για το χαρακτήρα του γυμνού με πολύ καλό καντράν , που παρέχει πληροφορίες για όλες τις ενδείξεις και με ένδειξη σχέσης επίσης. Ο συνεπιβάτης ίσως να έχει ένα μικρό θεματάκι με τη μικρή σέλα και την αλλά κυρίως με τα ψηλά τοποθετημένα ποδωστήρια. Στο δρόμο, έχει πολύ εύκολο κόψιμο με το τιμόνι του , καλά φρένα με αρκετή δύναμη αλλά χωρίς έντονο δάγκωμα στην αρχή και έναν πολύ ωραίο κινητήρα. Είναι ευχάριστα αυτά τα δικύλνδρα μικρά, στις χαμηλές (κάτω απο 5Κ-7Κ) είναι σαν να οδηγείς παπί. Έπειτα δίνουν το κάτι παραπάνω και εκεί ευχαριστιέται και ο πιο έμπειρος αναβάτης. Καλές εντυπώσεις απο το 3άρι , αξίζει για κάποιο μτχ σε καλή κατάσταση αφού έτσι κι αλλιώς για λίγο χρονικό διάστημα μέχρι να πάει σε αυτό ->

Yamaha MT-10

Καλά, όχι απαραίτητα , υπάρχουν κι άλλα μηχανάκια στη γκάμα της Yamaha αλλά αυτό είναι το όνειρο , το απωθημένο , το σούπερ, το καλύτερο το ,... εχμ.

210 κιλά λέει , 140+ ίππους στο τροχό, κινητήρας απο R1 με έμφαση στη ροπή. Κάπου είχα δει ένα 0-100 σε 2.5s αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Δυνατό street fighter δηλαδή , με καλή προστασία απο τον αέρα (ζελατίνα, χούφτες) που διευρύνουν τα σενάρια χρήσης του και αυτό μετρά θετικά. Άνετη θέση οδήγησης , πιο φιλική σε σχέση με παραδοσιακές προτάσεις της κατηγορίας, κερδίζει άμεσα η ανώτερη ποιότητα κατασκευής , το πολύ ωραίο καντράν που αποτελείται απο μια ψηφιακή οθόνη (εδώ αναμένεται βελτίωση και να γίνει έγχρωμη όπως έχει ξεκινήσει να γίνεται στη κατηγορία ) , άριστη εργονομία , να έβρισκα και τα αλαρμ πιο εύκολα καλά θα ήταν. Πρώτα μέτρα, η μηχανή κυλά άνετα και εύκολα, το σώμα βολεύεται σε μια ελαφρώς σκυφτή θέση αλλά απολύτως άνετη , τα φρένα δυνατά χωρίς εκπλήξεις και ...ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ.

Οδηγείται και ήπια , το μοτέρ δείχνει όμως τα δόντια του απο το τρόπο που μεταφράζει τις εντολές του δεξιού γκριπ : άμεση απόκριση, γεμάτος απο χαμηλά και συνεπώς ότι πιο ακατάλληλο για τους γυαλιστερούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Είναι δύσκολη υπόθεση να μείνει κάποιος ανεπηρέαστος απο τον επιθετικό χαρακτήρα, είτε ξερογκαζιές θα δίνει ξεσηκώνοντας γειτονιές είτε σε μικρά κομμάτια ευθείας θα επιταχύνει έστω λίγο.

Μια μοτοσυκλέτα που θέλεις καλές συνθήκες σε άσφαλτο, εκτός πόλης, μεγάλη ευθεία για να την απολαύσεις. Μοτέρ που θα μπορούσε να κινεί πύραυλο της NASA, εύκολο κιβώτιο, άριστα ηλεκτρονικά που επαναφέρουν την τάξη και σε κρατάν ... όρθιο.

Οδηγήστε τη πριν την κατεβάσουν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Yamaha MT Tour για την άψογη διοργάνωση, φιλική υποστήριξη και στις αντιπροσωπείες στη Θεσσαλονίκη που πλαισίωσαν το όλο εγχείρημα.

Featured Posts
Ελέγξτε πάλι σύντομα
Μείνετε συντονισμένοι...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page