top of page

Yamaha MT-09 with Akrapovic


Yamaha MT 09 with Akrapovic

Την 7η μέρα που ο Θεός αναπαύθηκε , η Yamaha δούλεψε. Είδε την αγορά που ζητούσε πλέον το κάτι παραπάνω στην καθημερινή μετακίνηση , την όρεξη του κόσμου για ευχάριστο ήχο, παιχνιδιάρικο χαρακτήρα και έναν κινητήρα για δέσιμο ! (προς δυναμομέτρηση ;) . Οπότε, στα σωθικά του MT-09 ή FZ-09 όπως ήταν γνωστό στην Αμερική , βρίσκουμε έναν 3κύλινδρο κινητήρα 847 κυβικών εκατοστών με crossplane χαρακτηριστικά (περιεχόμενη γωνία 120 μοιρών ) όπως στο πολύ πετυχημένο πρόσφατο R1 , τον εξαιρετικό κινητήρα του οποίου με ηπιότερες ρυθμίσεις βρίσκουμε και στο έταιρο μέλος της οικογένειας των MT, το 10 το καλό. Σε απλά ελληνικά, ο κινητήρας εμφανίζει δεδομένη προθυμία απο τις χαμηλές στροφές , όπως θα περίμενε κανείς, πολύ γεμάτες μεσαίες ενώ λόγω της γραμμικότητας του συνεχίζει να είναι διασκεδαστικός και στις ψηλές συνοδευόμενος απο έναν γαργαλιστικό ήχο , ιδιαίτερα με την aftermarket εξάτμιση .

- " Άμα πατήσεις παρατεταμένα τον διακόπτη προς τα εκεί ", μου δείχνει ο πλοηγός, " απενεργοποιείται το Traction Control ! " είπε με ένα βλέμμα όλο νόημα. Χαμογέλασα συγκαταβατικά και δεν έπραξα απολύτως τίποτα. Ξένη μηχανή με το που γύρισε το κεφάλι του στο επερχόμενο πράσινο φανάρι. Τo ΜΤ-09 για μια αστική διαδρομή με φθαρμένο ασφαλτοτάπητα , έχει υπερβολική δύναμη και άνετα αναβοσβήνει το λαμπάκι του TC γρηγορότερα απο flash τεχνολογίας LED. Όπως είναι επόμενο , θες να το βλέπεις να λειτουργεί διαρκώς για να εξασφαλίζεις οτι λειτουργεί το λαμπάκι ;) Επίσης, πέρα του απαραίτητου hooning , είναι ενδιαφέρον συνολο βόλτας , με εύκολο χειρισμό, προβλέψιμο χαρακτήρα και συνετή κατανάλωση. Συνοπτικά, φρενάρει καλά, στρίβει μια χαρά αν και οι αναρτήσεις του είναι γνωστό debate αλλά μιλάμε για μια αναβάθμιση ενδεχομένως εύκολη και σχετικά οικονομική, δείχνει εντυπωσιακό με το minimal χαρακτήρα του μα όλα τα λεφτά του R&D της Yamaha δείχνουν να πήγαν στον εκπληκτικό κινητήρα.

Είδε η Yamaha τις δυνατότητες ενός διασκεδαστικού συνόλου στην καθημερινότητα και σοφά έπραξε , κατασκευάζοντας το. Το καλό είναι το είδε και η Suzuki αυτό , οπότε έβγαλε τα GSX-S , η Kawasaki αντίστοιχα το Ζ900 ενώ η Ducati με το ηχηρό Monster 821 ενώ η Honda σχεδιάζει τον διάδοχο του CB1000R. Για commuting πάντα ε? ;)

Featured Posts
Ελέγξτε πάλι σύντομα
Μείνετε συντονισμένοι...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page