top of page

Thessaloniki Moto Show 2018

Στη Θεσσαλονίκη , για 3η συνεχόμενη χρονιά , η ΔΕΘ γέμισε μοτοσυκλέτες, κόσμο που ενδιαφέρεται για αυτές, τρελούς Ιταλούς κασκαντέρ σε φτιαγμένες βέσπες που πηγαίνουν με όπισθεν και ευχάριστο καιρό για να πλαισιώσει όμορφα όλα αυτά. Τα περίπτερα της Honda και BMW είναι που πρωτουποδέχονται τον επισκέπτη , με πλειάδα μοντέλων , όπως τα G310GS , RNineT Pure απο τη Βαυαρική εταιρία ενώ η Honda παρέταξε τα πλέον ανανεωμένα CB σε στυλ νεορετρό, CB125R, CB300R και το μεγάλο και τρανό , CB1000R. Το στυλ περισσεύει , πολύ πρόθυμοι οι υπεύθυνοι να εξυπηρετήσουν και να κλείσουν test-ride /ραντεβού και ο πολύς κόσμος επιβεβαιώνουν το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς.

CB 125 R CB 1000R

Συνεχίζοντας , μοτοσυκλέτες της Triumph , με τις πάντα ποθητές Bonneville έρχονται να κλέψουν ματιές και ενδιαφέρον απο τα ανανεωμένα για 2018 Yamaha MT , με τα "χρυσά" OHLINS του MT-09 SP , να τραβούν άμεσα τα βλέμματα για τον παρατηρητικό αναβάτη. Πριν δούμε τα νέα Benelli, με το TRK 502 που έφερνε διαρκώς κόσμο στο περίπτερο της , η Ducati V4 Panigale ήταν αρκετά θυμωμένη (και αρκετά ακριβή στην S εκδοχή της , στα 31700).Ένα κομψοτέχνημα , όχι μόνο μηχανολογικό

Ducati Panigale V4 S

Το περίπτερο της KTM ήταν εξόχως γαλαζοαίματο, με πολλούς Δούκες , διαφόρων διαμετρημάτων μα ο πλέον πρόσφατος , ο πολύς 790 , ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, φορώντας λιτό ένδυμα μα κρύβοντας πολλά περισσότερα στη πράξη απ'ότι μαθαίνουμε. Τα ξαδέρφια απο Ινδία (Bajaj) ήταν λίγο πιο πίσω αλλά μάλλον όχι για πολύ... Εκεί κοντά , ήταν και τα ξαδέρφια απο Σουηδία μεριά , με πολύ-πολύ στυλ (και ανάλογη τιμή ) αφού τα μικρά Husky 401 (Vitpilen και Svartpilen) είναι κατα μέσο όρο 1500Ε πιο ακριβά , με μοναδική όμως σχεδίαση.

Husqvarna Vitpilen - Svartpilen 401

Harley, και να μη θέλαμε να δούμε (που θέλουμε!!) , τις ακούμε ...σίγουρα! Αφενός , διότι πέρυσι είχαν βάλει μπροστά 1-2 θηρία των 1700+ κυβικών και προκάλεσε το γνωστό ωστικό κύμα μέχρι το Ιρκούτσκ και αφετέρου φέτος λόγω των πολλών μπαλονιών που είχε το περίπτερο και τα μικρά παιδιά έβρισκαν πολύ διασκεδαστικό να τα ...σκάνε , τακτικά και χωρίς πρόγραμμα. Ας είναι, ήταν πολύ ευχάριστη η παρουσία οικογενειών και μικρών παιδιών σε μια έκθεση μοτοσυκλέτας, ίσως δίνει ένα στίγμα για μια αλλαγή στη νοοτροπία και στη παιδεία μας.

Harley Davidson Roadster 1200

Μεταξύ πολλών εταιριών , με διάφορα είδη μοτοσυκλέτας και απο λιπαντικά μέχρι ...ηλεκτρικά ποδήλατα βόλτας των 4000Ε με μοτέρ 500Wh και πολύ ενδιαφέρουσα σχεδίαση (ελληνικής σχεδίασης παρακαλώ) , είδαμε και custom κατασκευές όπου ξεχώρισα αυτό μεταξύ πολλών εντυπωσιακών δημιουργιών

honda super cub

Πριν πάμε στο οδηγικό κομμάτι, χαζέψαμε κι έναν Ιταλό που τον φωνάζουν Impennatore , μετρ του είδους λεει, ο καημένος είχε κάτι παλιές βέσπες και η μια πήγαινε μόνο όπισθεν.Τι να κάνουμε , τον χειροκροτήσαμε και επευφημήσαμε, αφού αυτό κάναν όλοι και ευχηθήκαμε να μάθει να οδηγεί και φυσιολογικά

Nicola Campobasso a.k.a Impennatore

Οδηγήσαμε και λίγο , σίγουρα όχι όπως παλιά με πιο χορταστικές διαδρομές και εδώ είναι το παράπονο για την έκθεση. Η διαδρομή είναι εξαιρετικά μικρή , είναι ανάμεσα σε κινούμενους επισκέπτες και γενικότερα δεν βοηθά στο να πάρει κανείς μια μικρή γεύση απο αυτό που θέλει να δοκιμάσει. Απο τις μοτοσυκλέτες διαθέσιμες, επέλεξα το Rebel 500 και εντυπωσιάστηκα απο το πολύ καλό ταίριασμα του μοτέρ και κιβωτίου , με τη ροπή στις χαμηλες να θυμίζει μεγάλο κινητήρα 1000+ κυβικών και την ωραία αίσθηση sport cruiser. Δεν εντυπωσιάστηκα και πολύ με τη τιμή (6990) αλλά στο τελικό ισοζύγιο παίρνεις ένα σύγχρονο μελετημένο cruiser παρά κάτι ...παλαιολιθικό σε τρόπους και τεχνολογία.

Με τη φορολογία στη Ελλαδίτσα μας, το πολύ καλό αντίγραφο στα ...125cc (υπάρχει και έκδοση στο εξωτερικό με 200cc) Keeway K-Light 125 απο Κίνα, ίσως και είναι Tsakalotos friendly.

Keeway K-Light 125

Του χρόνου πάλι, με υγεία και περισσότερα test - ride όπως παλιά.

Featured Posts
Ελέγξτε πάλι σύντομα
Μείνετε συντονισμένοι...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page